De Afslank Receptenbijbel Review 2019

Afslank Receptenbijbel cover

Afvallen, afslanken of lijnen. Allemaal verschillende woorden voor hetzelfde doel. Helaas lijkt dit doel voor veel mensen onhaalbaar. De recepten van je dieet zijn niet lekker en je hebt de hele dag trek. Of je kunt het niet volhouden of je hebt geen tijd om iedere dag te sporten.

Toch wil je graag dat leuke nieuwe bloesje kunnen dragen en wil je er graag goed uitzien wanneer het strandseizoen weer begint! Gelukkig is daar een oplossing voor! Met de Afslank Receptenbijbel hoef jij je niet iedere dag uit te sloven in de sportschool en zul jij ook geen honger hebben overdags zoals bij veel diëten.


Dankzij de afslank receptenbijbel bevorder je niet alleen je gewichtsverlies maar ook je gezondheid. Met ruim 190 recepten in het boek is er voor ieder wat wils!

Geen zin om te lezen?

Luister dan naar deze audio review van de Afslank Receptenbijbel!

Audio Review van de Afslank Receptenbijbel!

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm

Oscar Helm (afgekort van zijn originele achternaam Helmstater) is een voedingsdeskundige, afslankcoach, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en amateur kok. Een goed geleerde man dus! Hij heeft al zijn ervaring en wetenschappen samen gepakt en een manier ontwikkeld om gezond, maar ook lekker, af te vallen. En dit dieet is De Afslank Receptenbijbel geworden!

De Afslank Receptenbijbel is al eens eerder uitgegeven maar toen nog onder een andere naam, namelijk Richard Ridder. Dit was voorheen de nom de plume van Oscar Helm. Deze keer heeft hij er echter voor gekozen om zijn echte naam te gebruiken en zoals je kunt zien is zijn gezocht nu ook overal te vinden.

Oscar is vooral bekend van de website HappyHealth.nl en van zijn andere boek De Strakke Buikbijbel. Dagelijks is hij actief op de website met het schrijven van artikelen en het maken van interessante filmpjes. Ook geeft hij webinars en is hij goed te bereiken via het contactformulier op de website.

Wat ik zelf altijd erg prettig vind om te zien is dat de website van de afslank receptenbijbel verschillende manieren van betaling ondersteund en dat het KvK nummer en het BTW nummer terug te vinden zijn op het contact formulier.

Er staat ook een telefoon nummer op het contactformulier vermeld maar helaas kreeg ik het bericht te horen dat ze niet de capaciteit hadden om mensen telefonisch te woord te staan en dat ik gebruikt moest maken van het contactformulier. Dit kan natuurlijk veranderd zijn tegen de tijd dat jij deze review leest!

Wat biedt Oscar aan?

Wanneer je naar de verkooppagina van de Afslank Receptenbijbel gaat, dan zie je al meteen een boel mooie foto’s van lekkere gerechten. Niet verkeerd dus. Oscar vertelt ons over de doelen die we kunnen halen met de afslank receptenbijbel en over het dieet; een strakke en platte buik, een gladde huid, een gezonde en energieke uitstraling en een gevoel van trots!

Ook lezen we het (heel herkenbare) verhaal over andere diëten en dat die maar moeilijk vol te houden zijn. Helaas heb ik op de website niet terug kunnen vinden hoe de afslank receptenbijbel nu eigenlijk werkt en hoe dit dieet wel vol te houden is. Daarom heb ik wat verder gezocht!

Door de recepten uit het boek op te volgen ga je minder suiker consumeren, je eet veel meer pure, onbewerkte en gezonde voedingsmiddelen en je dieet wordt ook voor een groot gedeelte koolhydraat arm. En dit is waar de grote winst te behalen is, koolhydraatarm en langzame koolhydraten. Eigenlijk zijn dus alle goede punten uit andere diëten samen gepakt en bij elkaar genomen.

Koolhydraat arm

Bij een koolhydraat arm dieet vervang je het merendeel van de koolhydraten die je normaal gsproken in neemt met vetten en eiwitten. In plaats van de 200 tot 350 gram koolhydraten die je gemiddeld in neemt, neem je bij een koolhydraat arm dieet maar 50 tot 150 gram in.

Langzame koolhydraten

Langzame koolhydraten bestaan uit lange ketens moleculen. Je lichaam heeft meer tijd nodig om de ketens af te breken, hierdoor geeft je tijd over een langere periode energie vrij van de langzame koolhydraten. Je hebt dus minder eten nodig om je langer energiek te voelen.

Wat krijg je bij de Afslank Receptenbijbel?

De Afslank Receptenbijbel is beschikbaar in 2 verschillende vormen. Je kunt hem kopen als fysiek boek (hierbij krijg je ook alsnog de ebook) en als ebook. Bij beide versies krijg je 5 bonussen! Wanneer je het fysieke boek besteld wordt deze gratis verzonden.

Het boek/ebook

In het boek staat 193 recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, snacks en dranken. Het boek bevat vis, vlees en vegetarische gerechten ook voor vegetariërs en mensen met allergieën worden er voldoende alternatieven gegeven. Het boek is van goede kwaliteit en de foto’s zijn mooi, scherp, aantrekkelijk en de gerechten zien er erg smakelijk uit.

Bonus 1

Een Dag- en Weekmenu + Boodschappen tips. Dankzij deze menu’s heb jij een heel handig overzicht waarmee jij zelf een handig schema op kunt stellen. Zo hoef jij zelf geen planning te maken en kun jij de afslankmethode van De Afslank Receptenbijbel succesvol toepassen. De boodschappen tips zijn handig te bekijken op je telefoon dus die kun je er gemakkelijk bijhouden tijdens het shoppen.  

Bonus 2

10 gezonde toetjes. Iedereen houdt van toetjes! Daarom is het ook heel lastig om nee te zeggen. In de Afslank Receptenbijbel staan een aantal toetjes opgeschreven maar in deze extra bonus krijg je nog eens 10 extra gezonde toetjes. Per recept staat aangegeven hoeveel calorieën er in zitten dus je kunt zelf beslissen welk toetje het beste bij jouw dag past.

Bonus 3

84 Gezonde tussendoortjes. Deze bonus is een losse ebook. Hij ziet er niet zo gelikt uit als de Afslank Receptenbijbel maar het is zeker wel een leuke en uitgebreide toevoeging. In dit ebook staat aangegeven wat je het beste kunt snacken om je vetverbranding te bevorderen. Ook staan er veel tips in om te variëren.

Bonus 4

De 13 richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam zijn verwerkt het boek. Dit zijn namelijk de eerste 30 pagina’s van het boek. Op deze pagina’s van het boek wordt een globale uitleg gegeven van wat gezond eten precies inhoudt en welke factoren precies bijdragen aan een goede en gezonde eetgewoonte.

Bonus 5

Het Ultieme Afslank Programma. Dit programma bestaat uit een aantal video’s. Je krijgt toegang tot deze video’s via een speciale leden pagina. Iedere maand worden een aantal video’s op deze pagina geplaatst. Helaas is de inhoud en kwaliteit van deze video’s niet geweldig en er wordt veel in herhaald. Maar het is gratis de eerste maand na aanschaf en het is zeker wel de moeite waard om eens naar te kijken.

Afslank Weekmenu cover

De gerechten

Hieronder vind je een paar heerlijke gerechten uit de Afslank Receptenbijbel!

De prijs van de Afslank Receptenbijbel

Het ebook en alle bonussen kun je kopen voor €27,00. De fysieke kopie, de bonussen en het ebook, wat je er dan ook standaard bij krijgt, kun je kopen voor €37,00. Alle bonussen zijn tijdelijk gratis maar de kosten zouden anders bij elkaar opgeteld ook nog eens €69,97 kosten. Dus je krijgt zeker een hoop waar voor je geld!

Ik persoonlijk vind het ook altijd prettiger om een fysiek boek in handen te hebben dan een ebook en €37,00 voor een uitgebreid receptenboek vind ik goed te doen. Daarnaast geeft De Afslank Receptenbijbel ook nog een 60 dagen niet goed, geld terug garantie. Dus je hebt 2 maanden om De Afslank Receptenbijbel te proberen. Met 2 maanden kun jij ook al met gemak een aantal kilo’s afgevallen zijn en zul je zelf ondervinden dat De  Afslank Receptenbijbel werkt.

Een punt waar ik niet zo over te spreken ben is het automatisch incasso, ter waarde van 19,97, wat wordt ingehouden voor het online Ultieme Afslank Programma (de 5e bonus). De eerste maand na aanschaf is deze gratis maar hierna moet er voor betaald worden.

Als je hier niet van op de hoogte bent dan kan dat wel een vervelende verrassing zijn voor je bankrekening. Gelukkig wordt er absoluut niet moeilijk gedaan wanneer je het Ultieme Afslank Programma wilt opzeggen, je hoeft alleen maar een e-mailtje te sturen en dan is het al geregeld!

Is het jouw geld waard?

€27,00 voor een recepten ebook met 193 recepten en nog eens 5 waardevolle en handige bonussen vinden wij echt niet veel geld! Dankzij de Afslank Receptenbijbel zal jij op een gezonde en blijvende manier afvallen zonder last te hebben van het jojo effect. Wij zijn van mening dat je geen prijskaartje kunt hangen aan je gezondheid dus wat is €27,00 voor een gezond en strak lichaam? Dus ben jij het zat om iedere keer hard te werken voor een dieet wat helemaal niet lijkt te werken? Dan is de Afslank Receptenbijbel zeker jouw geld waard.

Ervaringen van de klanten

Op de website van De Afslank Receptenbijbel zie je eigenlijk alleen maar positieve reacties en succes ervaringen. Dit is natuurlijk heel erg fijn om te lezen maar ik was niet meteen overtuigd dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Ik ben op onderzoek gegaan naar negatieve reacties en ervaringen maar ik heb er er maar eentje kunnen vinden. En deze was niet eens met betrekking tot het boek en wat daar in staat. De klacht ging over de ongewenste afschriften van de 5e bonus.

De positieve reacties schrijven vooral dat de recepten heel erg lekker zijn en erg divers en dat al heel veel mensen een boel zijn afgevallen in relatief korte tijd (bijvoorbeeld: 4 kilo afgevallen in 2 weken of 2 kilo eraf in 9 dagen). 

“De complimentjes van mijn vriendinnen over mijn eten vond ik ook erg leuk!”
“Hey Oscar!
Nou, ik heb natuurlijk zelf niet de ervaring voor het afvallen van 100 naar 50 kilo, maar ik vind het wel belangrijk om fit en slank te blijven zonder dat ik daar al te veel voor hoef te doen. En mijn vrienden hadden trouwens complimenten over het boek en de recepten dus hardstikke bedankt!”
Esther (25 jaar)

“Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden.”
“Ik zou je nog laten weten wat ik vind van je boek. Zoals je weet heb ik jarenlang last gehad van overgewicht en dat belemmerde mij gewoon heel erg in mijn bewegingen en dus bijvoorbeeld in mijn contacten met m’n kleinkinderen. 
Als het warm was in de zomer durfde ik gewoon niet de tuin uit met ze. M’n gewicht schommelde ook heel erg en ik kon geen dieet volhouden. Jouw boek is het eerst dieet wat ik heb kunnen volhouden. Het is ook heel duidelijk geschreven, het is heel helder voor mij. Ik ben er heel erg blij mee en wil je daar graag voor bedanken!”
Astrid (60 jaar)

“Daarom was een boek waarbij ik lekkere dingen kon blijven eten voor mij de ideale oplossing. Het was weer een keer wat anders.”
Hoi Oscar, ik ben van het veel te hoge gewicht van 96 kilo naar 76 kilo gegaan dus natuurlijk wil ik mijn ervaring daarover met jou delen. 
Voor mij is het latijd het moeilijkst om de eerste stap te zetten. Het idee dat ik geen lekkere dingen meer mag eten, maar dankzij jou boek kwam ik er dus achter dat dat dus nog wel kan. Dat is een nieuwe ervaring voor mij, totaal iets anders en daardoor is het mij denk ik ook gelukt. Ik was ook blij dat de recepten ook niet te ingewikkeld waren want ik ben zeker geen masterchef. Super! Dankjewel!”
Willem (55 jaar)

Tweet Nicolette van Dam afslank receptenbijbel

Is het ons gelukt?

Wij hebben de Afslank Receptenbijbel goed bestudeerd en we zijn ervan overtuigd dat dit inderdaad een goed dieet is. Alle goede en werkende onderdelen van verschillende diëten zijn samengevoegd in de Afslank Receptenbijbel maar de gerechten zijn wel nog steeds lekker en vullend zodat je geen honger gevoel hebt de hele dag. Wij hebben zelf ook een aantal van deze gerechten geprobeerd en waren blij verrast door het gemak van het bereiden maar ook door het eindresultaat!

Conclusie over de Afslank Receptenbijbel

Als jij op zoek bent naar een manier om af te vallen dan is De Afslank Receptenbijbel zeker een aanrader! In tegenstelling tot diëten is De Afslank Receptenbijbel een succes en vooral goed vol te houden. Je blijft ook steeds vooruitgang boeken waar dat bij normale diëten vaak na een bepaald punt niet meer gebeurd.

De Afslank Receptenbijbel is echter een manier van leven en geen dieet, dit betekend dus dat jij er voor kiest om een koolhydraat verminderen leven te leiden. Het boek zit hartstikke mooi in elkaar, de foto’s zijn scherp en appetijtelijk en de teksten zijn duidelijk geschreven. Ook vind ik dat je voor €37,00 (de hardcopy dus) veel waar krijgt voor je geld!

Behalve de kwaliteit van het boek en de recepten is het resultaat ook niet mis! De voedingsmiddelen die je gebruikt om de recepten te bereiden zijn gezond, van goede kwaliteit en zorgen voor een vol gevoel wat langer aanhoudt. Het enige wat ik minder vind is het automatisch verlengen van het Ultieme Afslank Programma wat je online kunt voeren.

Maar als jij hier van op de hoogte bent dan zal dit geen probleem voor je zijn. Ben jij dus op zoek naar een echte succesvolle manier om af te vallen dan is De Afslank Receptenbijbel zeker een aanrader!

Werkt het?

Zoals met ieder dieet is het van belang dat je er consequent mee door blijft gaan. De Afslank Receptenbijbel is hier natuurlijk geen uitzondering op. De Afslank Receptenbijbel maakt het echter wel erg gemakkelijk en volledig haalbaar!

De Afslank Receptenbijbel is voor jou als:

  • Jij op een gezonde, lekkere en werkende manier af wil vallen, geen jojo effect dus!
  • Je niet oneindig geld uit wilt blijven geven aan diëten die toch niet werken
  • Je van alle goede aspecten van diëten wil meedelen

De Afslank Receptenbijbel is niet voor jou als:

  • Je tevreden bent met die extra kilo’s
  • Je liever een ander dieet wil proberen waarbij je snel afvalt, maar daarna ook weer snel aan komt
  • Je €27,00 te duur vind voor een goed dieet en een gezond lichaam

Heb jij een product wat je gereviewd wilt hebben? Neem contact met ons op via Review Insturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *