De Kippengids Review 2019 (Fred Schouten)

De-Kippengids

Heb jij kippen? Of ben je van plan kippen te houden? Dan is het wel handig om te weten waar je aan begint! In ieder geval overweeg jij om De Kippengids te kopen, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen.

Echter ben je nog niet helemaal overtuigd en wil je graag meer weten zoals: Wat staat er in de kippengids? En is de uitgever wel betrouwbaar? En
voor wie is De Kippengids en is het echt wat voor jou?

Ons doel is om deze vragen voor jou te beantwoorden in deze review! Is De Kippengids hét product waar jij al een eeuwigheid naar op zoek bent? Of is het maar goed dat je eerst deze review leest voordat je echt een aankoop doet? Lees snel verder!

Wie is Fred Schouten?

Fred-Schouten

Voordat we verder gaan vinden wij het belangrijk dat jij weet wie de auteur is. Misschien ken je Fred wel van zijn andere gids, Freds bouwtekeningen. Dit is een gids met meer dan 10.000 bouwtekeningen voor bijna alles wat je je kunt bedenken!

De naam Fred Schouten is een pseudoniem, de identiteit van de werkelijke auteur is niet bekend. Dit doet echter niet af aan de betrouwbaarheid van de auteur of zijn/haar producten. Er zijn heel veel schrijvers die niet hun eigen naam gebruiken bij het publiceren van een boek, denk aan Robert Galbraith, beter bekend als J.K. Rowling(wat ook een pseudoniem is) ofwel gewoon J. Rowling de schrijfster van de Harry Potter boeken.

Fred is een doorgewinterde klusser en timmerman die al ontzettend veel klussen en projecten heeft voltooid. Hij heeft al zijn klus wetenschappen in deze 2 gidsen geplaatst, De Kippengids en Freds Bouwtekeningen. Dus als jij op zoek bent naar een goede bouwtekening voor een kippenhok dan ben je bij Fred aan het juiste adres.

Wat wij vooral heel belangrijk vinden is het KvK nummer, dit geeft namelijk aan dat de verkoper en het product legit zijn. Als je helemaal naar beneden scrollt op de website dan zie je onderaan T.A.P.O. staan. Dit is het bedrijf achter Freds Bouwtekeningen en dus ook achter De Kippengids. Wij zijn naar de KvK website gegaan en daar vind je heel netjes het KvK nummer staan.

Is Fred betrouwbaar?

Wie er ook achter Fred Schouten zit, wij zijn zeer tevreden met zijn producten. Hij heeft zijn zaken netjes op orde. Het KvK nummer is aanwezig, en wij weten uit onze ervaring met Fred via Freds Bouwtekeningen dat het een behulpzame man is die snel reageert. Waar wij echter niet zo van te spreken zijn is dat er geen contactgegevens te vinden zijn op de website. Wil jij dus contact opnemen met de auteur van De Kippengids dan zul je dit moeten doen via social media of via de contactpagina van Fredsbouwtekeningen.nl

Wat biedt de verkoper aan

De website van De Kippengids is erg minimaal en je zal er geen enorme verhalen vinden vol met inspirerende persoonlijke ervaringen. Het is eigenlijk heel simpel:

Wil jij een kippenhok of een kippenren bouwen? Dan is De Kippengids perfect!

Je krijgt een overzichtelijke gids waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe jij het kippenhok of de kippenren in elkaar moet zetten. Als jij je aan de bouwtekening en de beschrijving houdt dan is succes gegarandeerd!

Verder worden er geen beloftes gemaakt, het is dan ook maar een heel kleine website. Klinkt eigenlijk best goed toch? Geen onnodige verkooppraatjes gewoon recht toe recht aan. Wij houden er wel van.

Wat krijg je werkelijk bij De Kippengids?

Wanneer jij De Kippengids koopt krijg jij meteen toegang tot het ebook. De Kippengids is geen fysiek boek, het is alleen beschikbaar als ebook. Deze kun je als pdf downloaden en openen op je computer. Je bent natuurlijk wel vrij om alle bouwtekeningen uit te printen!

Jij krijgt een ebook met 144 pagina’s vol informatie over kippenhokken. Op de eerste paar pagina’s staat een overzicht van verschillende soorten kippen en wat voor hokken deze kippen het beste kunnen gebruiken. Ook staat er een overzicht wat voor voer je het beste aan je kippen kunt geven en nog een extra hoofdstuk over gezondheid en ziektes. 

De hoofdstukken ‘Voeding’ en ‘Gezondheid en ziektes’ vinden wij een beetje misplaatst in dit ebook. Behalve dat is er ook meer over deze onderwerpen te vinden op internet dan in dit boek vermeld staat. We kunnen begrijpen waarom het erin gezet is maar wij vonden het niet nodig en een beetje misplaatst.

We gaan verder! In het boek vind jij bouwtekeningen voor:

  • Kippenhokken
  • Kippen rennen
  • Kippenstokken
  • Voerbakken
Kippenhok-met-ren
de kippengids Kippenhok-type-H

Voor ieder item op de bouwtekening krijg je een lijst met materialen die je nodig hebt om het project in elkaar te zetten. Inclusief eventuele scharnieren, sluitingen en schroefjes!

Wederom zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van de bouwtekeningen! Als jij deze bouwtekeningen volgt kan het echt niet mis gaan.

De prijs van de Kippengids

De Kippengids is te koop voor €17,00. Je kunt er echter ook voor kiezen om Freds Bouwtekeningen te kopen voor €47,00, hier zit De Kippengids al bij inbegrepen. Misschien heb jij de smaak te pakken en wil je na je kippenhok wel een tuinbank bouwen?

Wij zijn van mening dat €17,00 een prima bedrag is om te betalen voor de bouwtekeningen die in De Kippengids staan! Deze zijn super duidelijk en het kan niet misgaan als je de instructies volgt! Duidelijke afbeeldingen, duidelijke afmetingen en alles in het Nederlands. Je gaat geen betere Nederlandse kippenhok bouwtekeningen vinden.

Is het jouw geld waard?

De Kippengids van Fred Schouten kost maar €17,00. Voor €17,00 kan jij heel mooie kippenhokken bouwen! Een beetje kippenhok is dik €100,00 en de kwaliteit van deze hokken is vaak erg slecht. Ben jij bereid om zelf je handen uit je mouwen te steken? Dan is de Kippengids zeker jouw geld waard! Met de Kippengids ga jij mooie en kwalitatief goede kippenhokken bouwen, daarom raden wij de Kippengids aan en zijn wij overtuigd dat het zeker jouw geld waard is!

Een voorbeeld uit De Kippengids

Hieronder vind je nog een paar voorbeelden uit De Kippengids.

de kippengids Kippenhok-type-H-2
de kippengids Kippenhof-met-ren-2

De ervaringen van de klanten

Wij hebben stad en land afgezocht naar ervaringen van voorgaande deelnemers. Helaas hebben wij niet veel kunnen vinden! Het is natuurlijk super positief dat wij geen berichten vinden over oplichting of iets dergelijks!

Maar we vinden het ook jammer dat er geen mensen (lijken te) zijn die hun mooie kippenhok creaties met ons willen delen. Dus als jij een kippenhok gaat bouwen aan de hand van De Kippengids, laat het ons weten! Wij plaatsen super graag jouw creatie bij deze review!

We hebben wel een paar youtube reviews gevonden die erg positief waren. Dit doet ons deugt, zo te zien zijn we toch niet helemaal alleen! 🙂

Is het ons gelukt?

Helaas hebben wij de Kippengids niet uit kunnen proberen. Wij hebben geen kippen dus het is niet echt nodig om een kippenhok te bouwen. Daarnaast hebben we de ruimte er ook niet voor. Echter hebben we ons wel verdiept in de gids en hebben we de bouwtekeningen bekeken. Wij zijn er van overtuigd dat zelfs noobs als ons een mooi kippenhok kunnen bouwen als wij de aanwijzingen volgen die beschreven staan! De bouwtekeningen zijn in het Nederlands, duidelijk uitgetekend en alles wat je nodig hebt staat duidelijk op geschreven. Wij kunnen de mist niet in, en jij dus ook zeker niet!

Conclusie over de Kippengids

Hoewel we in de eerste instantie wat sceptisch waren omdat de website zo minimaal is, waren we er echter ook wel van gecharmeerd. Wij kennen Fred al van Freds Bouwtekeningen en zijn wederom blij dat we een goed product van hem kunnen reviewen. 

Duidelijke bouwtekeningen, scherpe afbeeldingen en succes gegarandeerd!

Wat wij echter wat minder vonden is dat er geen contactgegevens zijn te vinden op de website, hiervoor moet je naar social media of naar de website van Freds Bouwtekeningen.

Ook kun vinden we dat de titel ‘De Kippengids’ niet helemaal terecht is. Er is niet veel informatie in te vinden over kippen en de titel wekt een verkeerde indruk. Een betere titel is De Kippenhok Gids!

Wil jij echter een goed kippenhok of kippenren in elkaar zetten dan ga jij geen betere bouwtekeningen vinden dan de tekeningen in De Kippengids!

Werkt het?

Met de Kippengids kun je de mist haast niet in gaan. Als je de aanwijzingen en instructies volgt die in de gids worden aangegeven dan behaal jij gegarandeerd succes!

De Kippengids is voor jou als:

  • Jij het leuk vind om zelf een mooi en kwalitatief hoog kippenhok in elkaar te zetten
  • Je bereid bent om te investeren in je kippen en de leefkwaliteit van je kippen
  • Je op zoek bent naar een kwalitatief goede bouwtekeningen

De Kippengids in niks voor jou als:

  • Jij liever geld uit geeft aan een waai houten kippenhok
  • Je het niet leuk vind om zelf iets te maken

Heb jij een product wat je gereviewd wilt hebben? Neem contact met ons op via Review Insturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *