De FIT Methode Review 2019 (FIT.nl)

De-fit-methode

Afvallen! We willen het allemaal graag maar om de een of andere reden lukt het ons toch maar niet. Afvallen door minder en gezond te eten, afvallen door mega hard te sporten of afvallen met behulp van shakes en supplementen. We zien het overal terug komen maar het wil ons maar niet lukken. Heel erg frustrerend! Maar wat nou als de FIT Methode wél echt de oplossing is?

En nu hoor ik je denken: “Ja hoor het zal wel, weer een dieet wat mooi lijkt maar gewoon niet werkt.”. En toch ben je bij deze review terecht gekomen en ben je eigenlijk wel een beetje benieuwd. Misschien heb je al wel eerder van de FIT Methode gehoord en wil je het toch een kans geven. Dan heb ik goed nieuws voor je want er is/komt een nieuwe versie van de FIT Methode aan! Jij hebt de primeur! Deze nieuwe versie van de FIT Methode is nu meer gericht op afvallen!

Maar werkt deze manier van afvallen wél echt dan? En wie zijn de auteurs, zijn zij een beetje te vertrouwen? Wat voor resultaat mag je verwachten en wat moet je daar dan voor betalen? Deze en meer vragen zal ik beantwoorden in deze review! Lees snel verder en ontdek de waarheid!

Wie zijn Jeroen van der Mark, Laura Louwes, Neeke Smit en Erik Huizenga?

De FIT Methode is ontwikkeld door een heel team van schrijvers, vormgevers en marketeers! Wij zullen je echter alleen informatie geven over de schrijvers, anders wordt deze review veel te lang!

Jeroen van der Mark

Jeroen-van-der-Mark

Jeroen heeft in 2011 een Bachelor behaald in Sociology en in 2012 een minor in Business/Managerial Economics en een master in Gezondheid, Zorg en Welzijn allemaal aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In 2016 heeft hij ook nog de opleiding NASM Personal Training afgerond! Na het behalen van zijn master in 2012 heeft hij de website FIT.nl opgericht om zijn wetenschappen en leerlessen met de wereld te delen. 

Jeroen is inmiddels al jaren actief als schrijver, coach en founder van FIT.nl Zijn doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen door middel van gratis video’s, tips en natuurlijk het boek de Fit Methode! Verder is hij een echte krachtsporter en, naar horen zeggen, een echte lolbroek.

Laura Louwes

Laura-Louwes

Laura heeft in 2010 een master’s degree behaald in Sociologie, Criminologie, Criminaliteit & Veiligheid. Iets heel anders dan gezondheid dus. Hierna heeft ze in 2012 ook nog haar propedeuse behaald in Engelse Taal en Cultuur. Allemaal aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens haar studie is ze erg druk geweest als schrijfster bij de studentenraad, de Universiteitskrant en A.S.V. Dizkartes. Ze heeft dus flink veel ervaring als schrijfster!

Na haar opleidingen heeft de voor, onder andere, de politie en het ministerie van veiligheid en justitie gewerkt. Echter is ze sinds 2013 al Senior Editor en Eindredacteur bij FIT.nl 

Laura’s doel is om het leven van zo veel mogelijk mensen veiliger, beter en mooier te maken! Daarnaast is ze gefascineerd door optimale gezonde voeding en efficiënt sporten!

Neeke Smit

Neeke-Smit

Neeke heeft in 2012 haar diploma behaald voor fitnessinstructrice aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hierna heeft ze in 2013 haar diploma behaald in Voeding en Diëtetiek en een minor gevolgd in Psychologie (ook aan de Hanzehogeschool in Groningen). Daar is ze niet gestopt! In 2014 heeft zo ook nog haar diploma behaald als Sportdiëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Ze is werkzaam als diëtist bij FIT.nl, MyDailyLifestyle, ACLO en Dreamfit Nederland. Daarnaast is de ook nog eigenaar en (sport)diëtist van Smitjefit en geeft ze cursussen aan het Opleidingscentrum Start2Move!

Erik Huizenga

Erik-Huizenga

Erik heeft in 2007 zijn propedeuse Sport en Gezondheid behaald aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarna is hij doorgegaan naar de Rijksuniversiteit in Groningen om daar zijn Bachelor in Sociology te behalen in 2013. Tijdens zijn studies heeft hij gewerkt als fitnessinstructeur en onderzoeker. In 2012 is hij aan de slag gegaan bij FIT.nl als online leefstijl coach en redacteur.

Erik doet sporten als krachttraining, hardlopen en (zaal)voetbal naast zijn werk bij FIT.nl. Zijn doel is om mensen zo goed mogelijk te helpen door middel van een evidence-based werkmethode.

Is team FIT Methode betrouwbaar?

Vanaf nu gaan we ze team Fit Methode noemen! Er valt eigenlijk niet te twisten over de betrouwbaarheid van team FIT. Ze zijn in 2018 uitgeroepen tot ‘website van het jaar’ en ze hebben al eens eerder het boek de FIT Methode uitgebracht. Natuurlijk hebben ze hun zaakjes netjes op orde, je kunt de KvK gegevens netjes terug vinden op het contactformulier en via dit formulier kun je ook heel gemakkelijk contact met hen opnemen. Wij hebben het zelf natuurlijk ook geprobeerd en we kregen binnen 1 dag antwoord.

Eigenlijk hoeven we het niet te zeggen maar: FIT is hartstikke betrouwbaar!

Wat biedt team FIT aan?

In de vorige versie van de FIT Methode werd er minder aandacht besteed aan afvallen en meer aan het trainen zelf. In deze herziene versie zijn een boel onderdelen herschreven en wordt er nu meer aandacht besteed aan afvallen en het feit dat gedragsveranderingen daar een grote rol bij spelen. Verder is de informatie die erin staat hetzelfde!

De FIT Methode is de leidraad voor jouw nieuwe gezonde en fitte levensstijl. Hiermee krijg jij alle tools en wijsheden die je nodig hebt om op een gezonde manier vet te verliezen(ookwel beter bekend als afvallen ;p), een gespierd lichaam te bouwen en om fit te worden.

Een goede voorbereiding is het halve werk (zo gaat het gezegde in ieder geval) en daarom is het van groot belang dat jij beschikt over de juiste informatie voordat je wil beginnen met afvallen of spieren kweken. Als je dit niet hebt dan is de kans heel groot dat jij er heel snel mee stopt of misschien je lichaam beschadigd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Hierom is de FIT Methode de perfecte handleiding voor jouw missie!

Je krijgt toegang tot hun app waar je zelf je opgestelde voedingsschema en oefenschema kunt bijhouden. Daarnaast biedt de app toegang tot een gehele bibliotheek aan oefeningen en er zijn 75 lekkere en gezonde recepten in terug te vinden. Zo hoef jij je zelf niet druk te maken om wat je eet! Je krijgt OOK nog eens toegang tot de FIT community waar jij je vragen kunt stellen en inspiratie van anderen op kan doen. Dit is dus een super handige en multifunctionele app om te gebruiken wanneer jij aan de slag gaat met de FIT Methode.

Iedereen kan fit worden!

Er worden geen grote beloftes gemaakt op de verkooppagina van de FIT Methode. Enkel en alleen de feiten die je bestaan; iedereen kan fit en gezond worden mits ze bereid zijn er iets voor te doen en als ze over de juiste tools beschikken. Dat eerste(de bereidheid om er iets voor te willen doen) is een drive waar iedereen over beschikt (jij dus ook!) maar deze moet in veel gevallen weer geheractiveerd worden (dat was bij ons wel het geval in ieder geval). En het tweede (de tools om je missie te voltooien) is wat team FIT je aanbiedt met de FIT Methode.

Team FIT weet ook hoe lastig het kan zijn om soms motivatie te vinden. Hierom bieden ze jou personal coaching en een stok achter de deur! Heb jij hulp, motivatie of advies nodig of heb je gewoon een vraag? Dan kun je deze gewoon stellen. Team FIT zal jou persoonlijke begeleiding bieden wanneer dit nodig is!

De-fit-methode-banner

Wat krijg je werkelijk bij de FIT Methode?

Jij kunt kiezen uit 3 verschillende varianten van de FIT Methode. Namelijk: Pakket 1 (FIT Methode boek), Pakket 2 (FIT Methode Plan) of Pakket 3 (Online coaching). Hieronder zal ik ieder pakket toelichten.

Pakket 1

Pakket 1 bevat:

De-Fit-Methode-Pakket-1
 • Een fysieke kopie van het boek, deze krijg je thuis gestuurd
 • Een gratis digitale versie van het boek, deze kun je direct na aanschaf downloaden
 • Één maand toegang tot de app en alle trainingsschema’s die hier in staan.
 • De oefen bibliotheek (met video’s over de juiste uitvoering van de oefeningen)
 • Fitness-, thuistrainings- en hardloopschema’s

Een complete set voor jou wanneer je een goed onderbouwd begin wil maken aan je nieuwe levensstijl

Pakket 2

Pakket 2 bevat:

De-Fit-Methode-Pakket-2
 • Een fysieke kopie van het boek, deze krijg je thuis gestuurd
 • Een gratis digitale versie van het boek, deze kun je direct na aanschaf downloaden
 • Drie maanden toegang tot de app en alle trainingsschema’s die hier in staan.
 • De oefen bibliotheek (met video’s over de juiste uitvoering van de oefeningen)
 • Fitness-, thuistrainings- en hardloopschema’s
 • Een op maat gemaakt trainingsschema
 • Honderden(!) extra schema’s in de FIT Methode app
 • 14 voorbeelden van voedingsschema’s en meer dan 40 recepten voor iedere dag
 • Je kunt je eigen voedingsplan maken
 • Een drie maanden e-mail traject voor motivatie en extra tips
 • Je krijgt toegang tot de FIT.nl community

Ben jij dus op zoek naar net dat beetje meer, meer informatie, meer hulp en meer inhoud, dan is Pakket 2 de beste fit (haha, woordgrap) voor jou!

Pakket 3

Pakket 3 bevat:

De-Fit-Methode-Pakket-3
 • Een fysieke kopie van het boek, deze krijg je thuis gestuurd
 • Een gratis digitale versie van het boek, deze kun je direct na aanschaf downloaden
 • Minimaal drie maanden toegang tot de app en alle trainingsschema’s die hier in staan.
 • De oefen bibliotheek (met video’s over de juiste uitvoering van de oefeningen)
 • Fitness-, thuistrainings- en hardloopschema’s
 • Een op maat gemaakt trainingsschema
 • Honderden(!) extra schema’s in de FIT Methode app
 • 14 voorbeelden van voedingsschema’s en meer dan 40 recepten voor iedere dag
 • Je kunt je eigen voedingsplan maken
 • Een drie maanden e-mail traject voor motivatie en extra tips
 • Je krijgt toegang tot de FIT.nl community
 • 1 op 1 contact met een professional
 • Een intakegesprek via Skype of op het FIT kantoor
 • Een ervaren coach die jou steun en motivatie biedt wanneer jij het nodig hebt
 • Een persoonlijk trainingsplan 
 • Eens in de twee weken krijg je feedback op je voeding
 • Je krijgt persoonlijk voedingsadvies
 • Al je vragen (met betrekking tot het onderwerp natuurlijk) worden beantwoord.

Ben jij dus op zoek naar de complete beleving volledig met coach en al? Dan is Pakket 3 écht voor jou! Hiermee kan het niet anders dan dat jij je gestelde doelen driedubbel en dwars haalt!

De FIT Methode boek

Wanneer jij de FIT Methode aanschaft wordt het fysieke boek naar je opgestuurd via de post. Direct na aanschaf krijg jij echter al toegang tot de digitale versie en kan je deze al downloaden. Wij persoonlijk vonden het echter wel een stuk prettiger om een fysiek boek te lezen dan de digitale versie, dit komt omdat de een ebook krijgt van 264 pagina’s bomvol met informatie! Een boek in je handen leest dan wat makkelijker dan op en neer scrollen.

Het boek zelf ziet er goed uit en is van hoge kwaliteit! Ook de afbeeldingen die er in staan zien er goed uit, geen uitelkaar getrokken foto’s of pixelige plaatjes. Alles is strak en netjes ingedeeld en opgemaakt, dit maakt het lezen erg prettig. 

De-fit-methode-op-tablet

De informatie in het boek is enorm uitgebreid en tot in de puntjes over nagedacht. Ieder onderwerp komt tot zijn recht. In het eerste hoofdstuk kun jij je plan helemaal uitwerken en vastleggen. Daarna lees je een hoofdstuk over Vetverlies, ofwel afvallen. Het overgrote deel van het boek wordt ingenomen door de hoofdstukken ‘Training’ en ‘Voeding’ dit zijn, naar onze mening, dan ook echt wel de twee belangrijkste punten van een gezonde manier van fit en gespierd worden!

Al met al zijn wij enorm onder de indruk van de kwaliteit en de inhoud van het boek! Er staan enorm veel professionele tips en wetenschappen in, dit hadden wij eigenlijk niet in deze maten verwacht. Ook het hoofdstuk ‘Gedragsverandering’ vinden wij maar waardevolle toevoeging. 

De FIT Methode app

Behalve het boek krijg jij ook toegang tot de app! Deze app is eigenlijk niet weg te denken van dit hele programma! Je krijgt zo ontzettend veel informatie via de app plus alle schema’s waar die jij kunt gebruiken! Deze onderstaande video is een introductie over hoe de app in elkaar zit en wat je er allemaal mee kunt doen! Hiernaast zijn nog 3 video’s over de app. In de tweede video leer je hoe je een voedingsplan in elkaar zet door middel van de app. In de derde video leer je hoe je je voeding bij kunt houden met de app en in de vierde video leer je hoe je een trainingsschema aanmaakt. Neem een kijkje en ontdek hoe de de app werkt!

De prijs van de FIT Methode

De FIT Methode kun je in drie verschillende pakketten(zie vorige kopje, ‘Wat krijg je werkelijk’) aanschaffen en deze drie verschillende pakketten hebben dan natuurlijk ook drie verschillende prijzen.

Pakket 1

Voor Pakket 1 betaal je eenmalig €29,95. Dit is een prima prijs als je nagaat wat je er voor terug krijgt! Wij zijn van mening dat boeken als deze niet meer dan €30,00 zouden moeten kosten. Echter krijg je niet alleen het boek voor deze €29,95. Je krijgt het boek fysiek, digitaal en een maand toegang tot de app. Vooral deze app, en alles wat je hierop gaat vinden, maakt de €29,95 echt een koopje! 

Pakket 2

Voor Pakket 2 betaal je eenmalig €69,95. Bij dit pakket krijg je dan ook echt veel meer dan bij Pakket 1! Je krijgt 3 maanden toegang tot de app in plaats van 1, een op maat gemaakt schema alleen voor jou een eigen voedingsplan en zo kunnen we nog even doorgaan. Dit lijkt misschien een groot bedrag maar als je het even uitrekent ben je goedkoper uit en je krijgt veel meer dan bij Pakket 1. Dus het lijkt misschien een flinke uitgave maar het valt reuze mee en je krijgt heel veel waar voor je geld!

Pakket 3

Voor Pakket 3 betaal je €99,95 per maand met een minimum van 3 maanden. Dit is een abonnement dus. Hierin krijg jij alles uit de vorige 2 pakketten plus je krijgt een persoonlijke coach! Jij kunt al je vragen stellen, je krijgt feedback op je voedingsplan en hij/zij zal je motiveren wanneer het even tegen zit. Nu hoor ik je denken: “Jezus, dat is behoorlijk duur!”. Wij kunnen begrijpen dat dit de eerste gedachte is die door je hoofd schiet. En ja, het is inderdaad niet goedkoop maar echt wel het geld waard! 

Wij hebben even voor je uitgezocht hoe duur een gemiddelde persoonlijke coach kost en dan zit je al snel aan de €75,00 per uur! En dan krijg jij geen boek thuis gestuurd, geen digitale versie in je postvak-in en ook geen handige app waar jij je voortgang op bij kunt houden! Reken het allemaal even door en je bent dus mega duur uit als jij een persoonlijke coach ergens anders zou inschakelen. €99,95 valt dus eigenlijk reuze mee voor alle producten, service en vooral kwaliteit die jij er voor terug krijgt! Ook als jij denkt een stok achter de deur nodig te hebben en als je van jezelf weet dat je moeite hebt met jezelf motiveren dan is Pakket 3 echt perfect voor jou! En in 3 maanden kun jij echt al een heel eind komen!

Niet goed geld terug

Garantie

Je wilt graag beginnen aan de FIT Methode maar misschien ben je toch nog een beetje sceptisch? Dat geeft niet! Jij hebt namelijk een 14 dagen niet goed, geld terug garantie! Welk pakket je ook kiest, jij loopt absoluut geen risico. Je kan het even uitproberen en vind je het niets dan kun je gewoon een refund aanvragen, binnen 14 dagen, en krijg je je geld terug. Wij zijn er echter van overtuigd dat wanneer je aan de FIT Methode begint dat je er niet meer mee wil stoppen!

De ervaringen van de klanten

Natuurlijk is een review niet compleet zonder ervaringen! Daarom zijn wij weer op zoek gegaan naar positieve maar ook natuurlijk negatieve ervaringen met de FIT Methode! 

De-fit-methode-ervaring-1
De-fit-methode-ervaring-2
De-fit-methode-ervaring-4
De-fit-methode-ervaring-3

En zo zijn er écht nog veel meer te vinden!

Wij hebben zelf het boek ook doorgespit en dit zijn een paar punten die ons zijn opgevallen:

Pro

 • Een klein hoofdstuk maar wel erg waardevol: Gedragsverandering
 • Het is echt heel erg uitgebreid! Er staat zoveel informatie in vermeld over sporten en voeding! We wisten dat het een goed boek was maar hadden niet verwacht dat het zo goed onderbouwd en uitgezocht zou zijn!
 • Wij vinden het een heel waardevolle toevoeging dat je je boek kunt personaliseren. In het hoofdstuk ‘Jouw Plan’ kun je precies jouw voortgang vastleggen. Het werkt heel motiverend om écht te kunnen zien en lezen hoeveel vooruitgang je al hebt geboekt!
 • Wij zijn ook erg tevreden met het stappenplan wat duidelijk is verwoord en uitgewerkt. Hierdoor creëer je voor jezelf ook veel duidelijkheid en weet je waar je heen gaat en waar je het voor doet!

Eerlijk gezegd kunnen we nog wel een tijdje doorgaan over de voordelen van dit boek maar het is natuurlijk leuker als jij het zelf allemaal kunt ontdekken!

Con

 • Het boek is nog steeds erg gericht op trainen. Er is, ten opzichte van de vorige versie, meer aandacht besteed aan het afvallen maar wat ons betreft had hier nog wat meer bij gekund. 
 • Helaas staan er niet erg veel recepten in, het merendeel van de recepten die team FIT aanraadt zul je vinden op hun website en niet in het boek.
 • Er wordt geen voorbeeld gegeven van een voedingsplan of een weekmenu. Het opstellen van een voedingsplan wordt uitgelegd maar een voorbeeld zou misschien handig zijn geweest.

Conclusie over de FIT Methode

Als jij helemaal tot het eind van deze review bent gekomen dat weet je eigenlijk al wel dat de FIT Methode echt iets voor jou is! Wij zijn er dan ook van overtuigd dat, als jij de stappen volgt en je je aan het plan houdt, je niet anders kan dat strak, fit, gezond en gespierd te worden! 

Wij zelf waren een beetje sceptisch in het begin, want hoe veel informatie over fitness en gezond fit worden kun je nu werkelijk in één boek zetten? Maar we hebben een 180 gemaakt en zijn compleet overtuigd! Dit boek staat echt bomvol waardevolle informatie en team FIT heeft er echt alles aan gedaan om ons(en jou dus ook!) te helpen en te informeren over een gezonde manier van fit worden.

Je zal heel veel dieet en afval boeken online vinden maar geen zo uniek en compleet als de FIT Methode! Dit is de weg naar een gezondere en fittere levensstijl. Mits jij bereid bent er ook voor te werken natuurlijk! 

Wel voor mensen die: klaar zijn om de volgende stap te zetten en écht te werken naar een gezonde en fitte levensstijl! Als jij strak, gespierd en gezond wilt worden dan is de FIT Methode voor jou! Wij raden je dan ook van harte aan om er zo snel mogelijk mee te starten.

Niet voor mensen die: verwachten dat ze fit worden door dit boek ALLEEN te lezen en verder niets te doen. Dan is de FIT Methode niks voor jou. We raden je dan ook niet aan om het te kopen.

Dus! Wil jij op een gezonde manier écht fit worden en fit blijven? Dan is de FIT Methode dé oplossing voor jou! 

Heb jij een product wat je gereviewd wilt hebben? Neem contact met ons op via Review Insturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *