Mindfulness voor het dagelijks leven Review 2019

Jij hebt er vast al wel eens van gehoord, mindfulness. Anders was je vandaag niet op deze review beland. Mindfulness lijkt een begrip te zijn wat de laatste jaren steeds vaker lijkt voor te komen. Net als Yoga is Mindfulness en perfecte manier om te leren om lekker te ontspannen, om je leven even in een versnelling lager te zetten en te genieten van het moment. Jij hebt behoefte aan rust in je leven of misschien ben jij op zoek naar de juiste manier om meer zelfcompassie te ontwikkelen. ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ zou wel eens een heel goede start kunnen zijn!

Boeken over mindfulness zul jij genoeg kunnen vinden en ook wanneer je online zoekt naar ‘Mindfulness cursus’ wordt jij dood gegooid met resultaten. Mindfulness retreats, 8-daagse cursussen, mindfulness bijeenkomsten en tweedaagse trainingen. Kortom, het aanbod is enorm en zo kun je door de bomen het bos niet meer zien. Kun je mindfulness ook gewoon thuis beoefenen? Welke cursus of training gaat jou echt helpen en welke is een onnodige verspilling van geld en tijd? Is ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ wel een cursus waar jij iets aan gaat hebben? Lees snel verder en ontdek de waarheid! 

Wie zijn Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen?

De cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ zul jij vinden op de website HappyWithYoga.nl. Happy With Yoga is in 2014 opgericht door Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen. Wekelijks worden nog nieuwe blog artikelen geplaatst op de website dus je zult een schatkist aan yoga en mindfulness informatie ontdekken. Op Happy With Yoga zul jij ook verschillende cursussen vinden met betrekking tot yoga en mindfulness. 

 • Yoga Stap voor Stap
 • Mindfulness voor het dagelijks leven
 • Online Yoga Nidra
 • Yoga Nidra – Reis door je chakras

Melanie Poldervaart

In 2014 heeft Melanie haar opleiding als Leerkracht basisonderwijs afgerond aan het PABO Thomas More. Dit was echter niet waar haar hart lag dus besloot ze om samen met Rolf yoga en mindfulness te gaan studeren in verschillende landen op de wereld. Zo heeft ze opleidingen gevolgd in Nederland, Polen, Cambodja en Bali. Melanie is geregistreerd yoga docent bij het E-RYT500 (Dit betekent dat ze er al meer dan 1000 lesuren op heeft zitten), YACEP (Yoga Alliance Continued Education Provider), RYT-200 (ze heeft al meer dan 200 uur aan yoga opleider trainingen gevolgd). Ze geeft ook les in Hatha Vinyasa Yoga en heeft meer dan 300 uren aan meditatie Yoga Nidra trainingen gevolgd. Behoorlijk wat dus!

Rolf van Baalen

Nadat hij in 2014 zijn master had behaald in Entrepreneurship aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft hij met Melanie de website HappyWithYoga.nl opgericht. Ook Rolf is over de hele wereld geweest om over yoga en mindfulness te leren. Zo is ook Rolf een geregistreerd yoga docent bij het E-RYT500 (Dit betekent dat ze er al meer dan 1000 lesuren op heeft zitten) en de YACEP (Yoga Alliance Continued Education Provider). Rolf heeft zich nog verder verdiept in mindfulness en is een level 2 Wim Hof Methode instructeur. Ook is Rolf een gecertificeerde Zuna yoga instructeur.

Zijn Mel en Rolf betrouwbaar?

Over de kwalificaties van Mel en Rolf valt niet te twisten. Zij hebben beiden al duizenden (!) uren aan trainingen gevolgd en geven ook al een lange tijd les aan hun eigen klassen. Natuurlijk zijn wij wel even op onderzoek gegaan naar het bedrijf ‘Happy With Yoga’. Als je naar beneden scrollt op de website dan vind je netjes het KvK en BTW nummer. Deze zijn natuurlijk nodig om een legit business te kunnen runnen. Daarnaast is het vrij gemakkelijk om met Rolf of Melanie in contact te komen. Ze hebben een duidelijk contactformulier op de website en reageren gewoonlijk binnen een of twee dagen. 

Kortom: JA, Mel, Rolf en Happy with Yoga zijn zeker betrouwbaar.

Wat is mindfulness?

Voordat we verder gaan lijkt het ons verstandig om een paar dingen op te helderen over mindfulness. Mindfulness wordt door velen nog gezien als een zweverige pseudowetenschap waar geen woord van klopt.

Als jij ook zo denkt over mindfulness dan is deze cursus niets voor jou en raden we je aan om een andere cursus te volgen. Ben jij echter wel open-minded dan raden we je aan om snel verder te lezen! 🙂

Heel simpel verwoord is mindfulness de manier om tegen jezelf te zeggen: “Ik heb controle over mijn geest en gedachtegang.” Je bent opmerkzaam en hebt aandacht voor dit moment zonder te oordelen.

Het tegenovergestelde van mindfulness is: onwetendheid!

In het Westen is Mindfulness nog relatief nieuw maar in het Oosten wordt deze lifestyle al eeuwen toegepast. En dat is het zeker, een lifestyle. Mindfulness is niet iets wat je even 8 weken doet en dan weer terug gaat naar je oude leven. En als jij klaar bent met de cursus dan wil je dat ook helemaal niet. Door mindfulness te oefenen kies jij bewust voor een gelukkiger leven met meer rust en minder stress.

Wat gebeurd er wanneer je mindfuless oefent?

Door mindfulness te beoefenen zal jij meer rust en geluk ervaren. Je neemt alle nare situaties die je overkomen niet meer zo persoonlijk en je leert er van een afstandje naar kijken. “Is het nu werkelijk zo ernstig als ik voorheen altijd dacht?” “Wat kan ik uit deze situatie leren zodat ik het in de toekomst beter doen?” “Hij/zij vind me niet aardig, en dat is prima! Niet iedereen hoeft me aardig te vinden.”

Mindfulness is de ware kracht van je mind gebruiken en realiseren dat jij heer en meester bent over je eigen leven. Niet al die externe omstandigheden die om je heen gebeuren.

Kortom, je leert rust creëren in je hoofd en je zal je minder druk maken om externe situaties waar jij helemaal geen invloed op hebt.

Wetenschappelijk onderzoek

Mocht jij nog niet overtuigd zijn, neem dan eens een kijkje op deze website. Hier vind jij een veelvoud aan wetenschappelijke onderzoeken naar het effect van mindfulness.

Wat bieden Mel en Rolf aan?

1 op de 3 mensen in Nederland heeft last van psychische klachten wat vaak komt door stress op werk of thuis. Die mensen gaan dan naar de dokter, daar krijg je een paar pilletjes mee en dan voel je je voor een korte periode weer even okay. Deze methode pakt alleen de symptomen van jouw probleem aan en hierdoor zal jouw probleem niet over gaan, sterker nog de kans is groot dat het alleen maar erger wordt!

Zijn jouw psychische problemen terug te leiden naar stess (denk dan aan burn-outs, overspannen of depressies)? Dan kun jij een groot deel van deze problemen oplossen door het beoefenen van Mindfulness. Niet alle problemen, houdt wel in gedachten dat mindfulness geen vervangingen is voor een psycholoog of dokter! Constante stress is heel erg slecht voor het lichaam en kan leiden tot, bijvoorbeeld: meer psychische klachten, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en zo kunnen we nog een tijdje door gaan. Maar je raad het al wel, een gezonde geest zorgt voor een gezond lichaam!

Er worden geen beloftes gemaakt op de website maar ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ kan leiden tot:

 • Een toename in creativiteit
 • Over het algemeengelukkiger voelen
 • Je krijgt meer controle over je autonome zenuwstelsel
 • Betere concentratie en focus
 • Het nemen van betere beslissingen

En het allerbelangrijkste:

 • Het verminderen van je stress 
 • Het verkrijgen van een emotionele balans

Dit zul je allemaal bereiken door middel van de dagelijkse e-mails die je gaat ontvangen en natuurlijk de online cursus. Dankzij de opdrachten in de cursus zal jij meer inzicht krijgen op je huidige situatie en hoe je deze kunt verbeteren door middel van mindfulness. Iedere week wordt er een nieuw aspect van mindfulness behandeld en kun je daar mee aan de slag om het toe te passen binnen jouw eigen persoonlijke situatie.

Wat krijg je werkelijk bij ‘Minfulness voor het dagelijks leven’?

Na aanmelding voor de cursus krijg jij toegang tot het ledengedeelte van happywithyoga.nl. Hier zie jij in één oogopslag de cursus(sen) die jij hebt aangeschaf en hoe ver je al met deze cursus(sen) bent. 

Iedere dag, behalve op zondag want zondag is de dag om volledig tot rust te komen, ontvang jij een e-mail in je inbox. Iedere e-mail bevat, onder andere, een oefening, een video en praktische informatie over Mindfulness. ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ kost ongeveer 30 minuten per dag dus zorg er ook voor dat je deze 30 minuten inplant om aan je mentale gezondheid te werken! 

Probeer er niet doorheen te haasten! Je hebt namelijk meteen toegang tot alle lessen, teksten en video’s maar de cursus heeft het meeste effect als jij je tijd neemt voor het maken van de opdrachten en het toepassen van de oefeningen. Je moet jezelf echt de tijd gunnen om een nieuwe gewoonte te creëren!

In het begin zal dit allemaal nog wat onwennig voelen, je hebt zo gewend om door je dagen en je leven heen te vliegen dat je eigenlijk nooit stil staat bij de kleine dingen. Maar probeer het eens een tijdje uit en je zult zien dat het allemaal helemaal niet zo raar is.

Mindfulness voor het dagelijks leven

De video’s en audio’s zijn duidelijk en helder opgenomen, geen irritante ruis op de achtergrond en geen vervelende stem(Rolf heeft best een prettige stem namelijk) waar je naar moet luisteren. Ook zijn sommige oefeningen nog voor je uitgetypt dus als jij liever leest dan luistert dan kan dat. Echter niet bij iedere oefening. Bij de bodyscan (bijvoorbeeld) zou het namelijk heel averechts werken als je de oefening zou lezen in plaats van hem uit te voeren onder begeleiding. Aan het eind van iedere week krijg je een pdf met een overzicht wat je in die week allemaal behandeld hebt, dit is de inhoud van alle e-mails die je die week ontvangen hebt. Deze kun je uitprinten of op je computer rustig terug lezen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Alle oefeningen, opdrachten en teksten zijn in het Nederlands. Sommige video’s zijn echter in het Engels. Houdt hier rekening mee als je moeite hebt met Engels.

Bonus

Naast de 8-weekse cursus die jij krijgt, krijg je ook nog een paar bonussen! Hieronder hebben we de bonussen kort toegelicht.

Extra les

Jij krijgt nog een extra les ‘Mindfulness op werk’ als bonus. Dit is een heel waardevolle bonus gezien stress vaak op werk ontstaat! Het is daarom extra belangrijk dat je ook in stress momenten op werk een stapje terug kan nemen. Deze extra les komt in de vorm van een ebook van 22 pagina’s. Ieder hoofdstuk biedt praktische informatie en een aantal oefeningen die jij kunt toepassen wanneer jij je in een stressvolle situatie bevindt. 

Community

Happy with Yoga Tribe

Wanneer jij begint aan de cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ wordt je ook uitgenodigd om onderdeel te worden van de besloten Facebook community. Hier kun jij je vragen stellen of je verhalen delen met gelijkgestemde cursisten. Het is heel mooi en motiverend om andermans ervaringen en verhalen te lezen. 

De prijs van ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’

Voor de cursus betaal je €47,00. Dit is een prima prijs, sterker nog wij vinden hem zelfs aan de lage kant. Dankzij deze cursus kun jij namelijk leren om met minder stress te leven en gelukkig te zijn in het moment waar je nu bent. Dat is van onschatbare waarde, want je kunt natuurlijk geen prijskaartje hangen aan jouw geluk!

De cursus is helemaal compleet en met de bonus les ‘Mindfulness op het werk’ ben jij helemaal uitgerust met de juiste tools om stress te verminderen en een meer ontspannen bestaan te leven

Is het jouw geld waard?

Zoals hierboven al genoemd, je kunt geen prijskaartje hangen aan jouw geluk. Dus als jij vanaf nu met minder stress kunt leven, zou je daar geen €47,00 voor over hebben? Jij weet als geen ander wat voor slechte invloed stress wel niet heeft op jouw mind en lichaam. Gun jezelf weer gelukkig te worden en met minder stress te leven.

Wij hebben het in ieder geval wel gedaan en we hebben er geen spijt van! Dus ja, het is zeker je geld waard!

Niet goed geld terug

Garantie

Wil jij het liever eerst een tijdje uitproberen voordat je besluit om je er echt aan te binden? Dat kan! Je hebt namelijk een 30 dagen niet goed, geld terug garantie. Zo kun je kijken of mindfulness wel echt iets voor jou is en zo niet, dan hoef je maar een mailtje te sturen en het geld wordt op je rekening terug gestort!

De ervaringen van de klanten

‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ is, als een van de weinige mindfulness cursussen, ook werkelijk voor het dagelijks leven. Veel cursussen zijn retreats of week trainingen maar het merendeel van ons heeft daar helemaal geen tijd voor! Door iedere dag 30 minuten te besteden aan de cursus heb jij al je opdrachten gedaan en de benodigde informatie opgenomen. Dus ook als jij een druk leven hebt is het zeker mogelijk dat jij ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ goed kunt volgen. In het begin vonden we het een beetje gek om 30 hele minuten bezig te zijn met maar één ding! Wij zijn tegenwoordig zo gewend om 100 dingen tegelijk te doen dat dit allemaal wat onwennig voelde. In de loop van de weken is dit gelukkig vanzelfsprekend geworden. 

Wanneer we online gaan zoeken naar ervaringen van voorgaande klanten vinden we helaas maar heel erg weinig ervaringen. Nu zijn de ervaringen die je op de website terugvindt allemaal wel heel erg positief en dankbaar, en dat is ook hoe wij ons voelen na het volgen van deze cursus.

Is het ons gelukt?

Het concentreren op onze ademhaling vonden wij vooral heel erg moeilijk. We zijn zo gewend om hier niet eens over na te denken en maar gewoon door te gaan dat stil staan bij ademen niet eens in ons opkwam. Daarnaast moesten we dan ook nog proberen om niet afgeleid te worden. Heel erg lastig! Vooral in het begin, maar na een paar dagen deze oefening te hebben herhaald merkten we dat het ineens een stuk gemakkelijker ging! Dit was een teken voor ons dat er een verandering plaats vond. 

De cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ was echt een eyeopener voor ons. We hebben echt enorm veel geleerd over de kracht van onze gedachten. We vonden het ontzettend vreemd in het begin om stil te staan bij ieder klein aspect van wat we doen/zien/ruiken/horen/voelen. Maar we kwamen al heel snel tot de conclusie dat we dit eigenlijk heel erg mooi vinden! We missen zo ontzettend veel door alleen maar om ons heen te kijken!

Zeker bij mindfulness telt dat de reis belangrijker is dan de bestemming, want de waarheid is dan mindfulness geen eindbestemming heeft. Het is een nieuwe manier van leven, geen programma wat na een paar weken afgelopen is.

Mijn ervaring

Ik(Suze) ben vooral heel erg chaotisch en snel gestresst maar ik kan nu gemakkelijker een stap terug nemen van de situatie en werkelijk OBSERVEREN wat er gaande is in plaats van gestresst te raken van wat ik DENK dat er gaande is. Ik raakte altijd erg gestrest en als iemand boos op me werd, ik werd dan ook boos en wilde meteen in de tegenaanval gaan. Nu kan ik rustig(er) tot 10 tellen, nagaan wat er werkelijk in de situatie gebeurd en daar rustig op reageren. Nu kan ik denken: “dit is jouw mening en jouw vorm van zelfexpressie, ik hoef niets met deze informatie te doen tenzij ik dat wil”. Ik leef meer in mijn eigen moment in plaats van de omstandigheden die om me heen plaatsvinden

Minpuntje

Een minpuntje vonden we wel dat de oefeningen die aan het eind van de e-mails staan vaak wat algemeen zijn. Er staan weinig voorbeelden en hierdoor vonden we het lastig om te bepalen wat er nu eigenlijk bedoeld werd. Hierdoor raakten we een beetje gedemotiveerd om een oefening uit te voeren.

Ook wordt bij iedere audio een triangel(of xylofoon) geluid aan het begin en het eind van de oefening. Deze vonden we erg irritant, we waren net tot rust gekomen en schrokken vaak van het harde en scherpe geluid van de triangel(of xylofoon). Natuurlijk kan dit ook aan ons liggen 😉

Een voorproefje

Hieronder vind jij vaste en voorproefje van wat jou te wachten staat wanneer je begint aan de cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’, enjoy!

Conclusie over ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’

Zoals je kunt lezen zijn wij erg positief over de cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’. Je krijgt een goed uitgewerkt programma voor 8 weken lang waar je niet iedere dag super lang mee bezig hoeft te zijn. De tijd die je er aan besteed is voldoende en op deze manier bouw jij iedere dag aan je nieuwe levensstijl.

‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ heeft een goede prijs kwaliteit verhouding en met zicht op de toekomst is het zeker een waardevolle cursus om aan te schaffen!

Werkt het?

Wij hebben de cursus helemaal doorlopen en kunnen met volle overtuiging zeggen dat het inderdaad werkt! Deze cursus is een aanrader voor jou als:

 • Je de stof ook werkelijk toe wil passen in je leven
 • Jij 30 minuten per dag aan je eigen ontwikkeling wil werken
 • Je beter om wil leren gaan met stress en stressvolle situaties
 • Jij gelukkiger wilt zijn en weer van het moment wil genieten

Deze cursus is niks voor jou als:

 • Jij verwacht dat er iets gaat veranderen als je er zelf geen moeite voor wil doen
 • Je niet aan je eigen ontwikkeling wil werken
 • Je liever doorgaat zoals je nu leeft

Kortom: Wil jij gelukkiger leven, weer leren ontspannen en écht in het moment kunnen leven? Begin dan vandaag nog aan de cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’.

Heb jij een product wat je gereviewd wilt hebben? Neem contact met ons op via Review Insturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *