PianoPro Programma Review 2019

PianoPro-programma

Als je over het station loopt dan hoor je ze soms wel eens, de piano spelers die zitten te wachten op hun volgende trein. Wat kunnen ze mooi spelen! Waar zouden ze dat geleerd hebben? Dat zou jij ook wel willen, mij zij hebben daar vast jaren lang voor geoefent en daar heb jij geen zin in. Als dit het geval is, dan is het PianoPro Programma wat voor jou!

Met 14 akkoorden kun je al de meest populaire liedjes spelen dus je hoeft helemaal geen jaren les te hebben gehad om leuk mee te kunnen doen! Maar natuurlijk zijn er veel meer cursussen te vinden om online piano te leren spelen? Veel van deze cursussen zitten echter slecht in elkaar en maken het moeilijk om te leren en leuk te spelen. Het is erg lastig om het kaf van het koren te scheiden. Behoort de Cursus Piano Spelen in 22 Lessen tot een van de cursussen waar jij echt wat van gaat leren? Of is het weer een boel weggegooid geld waar je niks mee op zal schieten? Lees snel verder en ontdek de waarheid!

Wie is Steven Pruis?

Steven-Pruis

Steven is eigenaar en oprichter van Muziekschool.nl sinds 2014 en PianoPro.nl sinds 2007. Met 20.000 cursisten is PianoPro.nl een van de grootste (al dan niet de grootste) online pianoles website van Nederland en België. Na PianoPro.nl heeft Steven de Muziekschool.nl op gerischt zodat iedereen, die het wil, toegang heeft tot verschillende vormen van muziek en zanglessen. Muziek lessen zijn vaak hartstikke duur en niet iedereen kan dit betalen, maar met de Muziekschool.nl krijgt iedereen de kans om een instrument te leren bespelen of te leren zingen voor een eerlijke prijs.

Voordat Steven zijn passie voor muziek, en het delen hiervan, had ontdekt was hij de eigenaar en oprichter van zijn mediabedrijf, Matrix Media. Dit specialiseerde zich in bedrijfsfilm, commercials, registraties en animaties. Iets heel anders dus!

Voordat Steven Pruis aan de slag ging als ondernemer heeft hij aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gestuurd van 2000 tot 2004. Hier heeft hij zijn bachelor Commercial Economics behaald. Daarna heeft hij zijn Master in Marketing behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Steven speelt al piano sinds zijn 10de! Hij geniet hier nog steeds zo ontzettend van dat hij het zijn levensmissie heeft gemaakt om het bespelen van een instrument voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te maken! Iedereen zou moeten kunnen genieten van muziek spelen en zich muzikaal kunnen uiten! Hij wil mensen spelenderwijs laten kennismaken met muziek maken en zo heeft hij al meer dan 20.000 mensen kunnen helpen. 

Hij heeft ook les gegeven aan een aantal mensen die je misschien wel herkent:

 • Robin Leféber (SLAM! FM dj)
 • Sonja Bakker
 • Ricky Rivaro (internationale dj en muziek producent)
 • Gordon
 • Eva de Goede (hockey internationaal)

Is Steven Pruis betrouwbaar?

Als het op betrouwbaarheid aankomt dan kun je er bijna niet omheen. Ja Steven Pruis is zeker betrouwbaar! Hij heeft zijn websites en programma’s op gericht om jou te helpen! Ook de betrouwbaarheid van zijn websites valt niet in twijfel te trekken. Beide PianoPro.nl en Muziekschool.nl zijn onderdeel van zijn bedrijf Matrix Media. Als jij meer gegevens wil over dit bedrijf dan hoef je maar naar onderen te scrollen op de website. Hier zul jij het KvK en BTW nummer vinden. En ook een e-mail adres mocht jij vragen hebben. Daarnaast zou je ook nog contact met Steven kunnen zoeken via de contact pagina.

Dit zit allemaal dik in orde dus!

Een korte samenvatting van wat jij zal leren tijdens het PianoPro Programma

Hieronder zie je een video welke heel kort en bondig samen vat wat jij zal leren tijdens het PianoPro Programma. Je gaat van: Beginner -> Gevorderde -> Master en je zal ook nog leren improviseren!

Wat biedt Steven aan?

Zoals hierboven al eerder genoemd krijg jij de mogelijkheid om zelf piano te leren spelen! Dankzij PianoPro wordt de drempel zo dusdanig verlaagd dat het voor iedereen mogelijk wordt om te leren spelen. Heb jij ooit al eens gespeeld maar ben je het een beetje verleerd, of heb jij nog nooit in je leven een toets aangeraakt? Geen nood! PianoPro is voor iedereen, jong of oud, beginner of herstarter, die wil leren piano spelen.

PianoPro biedt jou een betaalbare en leuke manier om piano te leren spelen, je kunt zelfs in termijnen betalen als je dat wil. Later hier meer over! Pianolessen bij een privé leraar of lerares zijn hartstikke duur! Steven biedt jou the next best thing! 

Het hoeft geen jaren te duren voordat jij een beetje piano kan spelen! En je hoeft geen saaie klassieke stukken uit je hoofd te leren! Je leert spelenderwijs om beter te worden in je eigen tijd en in je eigen tempo! Geen gehaast en gestress als het even niet wil lukken!

Je begint helemaal bij de basis en door middel van video’s, opdrachten en oefeningen krijg jij dit allemaal onder de knie. Zo hoef jij later in het programma niet eens meer na te denken over hoe jij je vingers moet zetten om het juiste akkoord aan te slaan. Ook krijg je les in noten lezen, spelen met bladmuziek, zorgen dat je geen rugpijn krijgt bij een lange sessie, met twee handen spelen en nog veel meer theorieën en technieken. Kortom, jij leert écht piano spelen in je eigen tijd en op je eigen tempo!

Wat krijg je werkelijk bij het PianoPro Programma?

De inhoud van het PianoPro programma is echt heel groot. Je krijgt 22 weken lang iedere week een (paar) nieuwe les(sen) waar een nieuw onderwerp aan bod komt. Het zijn 30 lessen in totaal. Als jij meer tijd nodig heb voor een les dan is dat geen probleem! De lessen worden je hoe dan ook voor je beschikbaar gemaakt maar jij kan alles op je eigen tempo uitvoeren, geen stress! Jij wordt dit hele programma begeleid aan de hand van duidelijke video’s van Steven Pruis zelf. Hij geeft duidelijke uitleg en tips om de opdrachten uit te voeren.

Jij krijgt toegang tot deze filmpjes door middel van ebooks. Ieder ebook is een les, hierin staat uitgelegd wat je gaat doen die les en er staan links naar de bijbehorende filmpjes. Alle lessen, filmpjes en bladmuziek is te openen op je pc, tablet of op je mobiel. Daarnaast ben je ook vrij om alles uit te printen als je dat prettig vind! Alles is Nederlandstalig, net als Steven Pruis 🙂

Om het even kort samen te vatten, jij krijgt:

 • Verschillende ebooks met 30 lessen
 • De 30 instructievideo’s die daarbij horen
 • Meer dan 10 bonus lessen
 • En bonussen!

Stap 1

Natuurlijk begin je bij de basis en in de basis leer jij hoe je een tiental vaardigheden die het in de verloop van het programma gemakkelijker maken voor jou om te spelen. Ook wordt er aandacht besteed aan je houding! Misschien klinkt dit heel onbenullig maar op den duur ga je ontzettend last krijgen van je rug als je verkeerd zit bij het spelen. Wij vinden het daarom ook heel erg tof dat hier extra aandacht aan besteed wordt! 

In het begin van de cursus leer (onder andere) je hoe je:

 • Je vingers goed op de toetsen(klavieren) plaatst
 • De juiste zithouding achter de piano aanneemt
 • De namen van de toetsen en octaven
 • De belangrijkste akkoorden speelt

Nu klinkt dit misschien nog een beetje saai maar deze basis is van enorm belang als jij later in de cursus lekker wilt gaan spelen! Onderschat dit niet en neem je tijd als je het nodig hebt :).

Stap 2

Daar gaan we dan, nu begint het echt leuk te worden! Nadat jij de basis onder de knie hebt kun jij beginnen met liedjes spelen! Deze volgende 10 lessen gaan echt leuk worden, jij gaat je nu echt ontwikkelen als een pianist namelijk! In deze lessen ga jij de liedjes meer inhoud en kracht geven. Het zal natuurlijk wel hard werken zijn maar als jij de basis goed onder de knie hebt dan zal het zeker gaan lukken! 

In deze vervolg lessen zal jij (onder andere) leren hoe je:

 • Met twee handen speelt
 • Melodien speelt
 • Gebruik kan maken van je pedaal
 • De 14 meest voorkomende akkoorden speelt

Je zal merken dat de liedjes die je speelt al veel meer impact en body krijgen en dat je écht aan het piano spelen bent! Op deze manier kan je anderen al een beetje begeleiden met zingen om samen spelen met een andere musicus.

Stap 3

Jij hebt de smaak echt helemaal te pakken en je wil er helemaal voor gaan! Dan ga je verder met stap 3. Deze laatste stap is een must om echt goed piano te kunnen spelen en het is heel erg tof om zo professioneel te kunnen spelen. Ook als jij al een gevorderde pianospeler bent aan het begin van dit programma dan zal jij heel veel waarde kunnen halen uit deze laatste lessen! 

In deze laatste stap leer jij hoe je:

 • Noten kan lezen
 • Kunt improviseren (heel erg vet!)
 • Piano kan spelen vanaf bladmuziek

Dus als jij echt serieus bent over piano spelen dan mag je deze laatste stap zeker niet overslaan!

Bonussen

Bij het PianoPro Programma krijg je ook een aantal bonussen, die hebben we hieronder voor je toegelicht.

PianoPro-Programma-boek-en-video

Video’s om na te spelen. Bij het PianoPro Programma krijg je al heel veel instructievideo’s bij de lessen zelf. Daarnaast krijg jij nog eens toegang tot meer dan 70(!) video’s welke je na kunt spelen. Iedere ontleed een liedje wat je gaat spelen, zo weet jij stap voor stap de handelingen die je moet uitvoeren om het liedje goed mee te spelen.

E-mail ondersteuning. Als bonus krijg jij onbeperkte e-mail ondersteuning van Steven Pruis. Dus als jij met een probleem of vraag zit dan kun je gewoon bij hem terecht! Dit vinden wij persoonlijk een enorm waardevolle toevoeging, een muziekleraar is normaal gesproken hartstikke duur namelijk! En wij krijgen gewoon gratis ondersteuning!

Metronoom

Metronoom. Na aanschaf van de cursus krijg jij ook nog een metronoom thuis gestuurd! Dit is een heel handige (en voor sommigen van ons een noodzakelijke) tool om de maat te houden. Helaas hebben we niet allemaal een feilloos gevoel voor ritme dus een metronoom is een hartstikke handige en leuke toevoeging.

Piano-stickers

Piano Stickers (wanneer je de cursus in één keer betaald). Zeker in het begin zijn piano stickers heel erg handig! Wij zelf hebben ze zeker nodig gehad om af en toe even te spieken. Gelukkig kun je zo ook weer gemakkelijk verwijderen als je ze niet meer nodig hebt!

De prijs van het PrianoPro Programma

Als jij de cursus in één keer koopt dan betaal je €149,00. Als je dit gaat vergelijken met wat het zou kosten om een pianoleraar in te schakelen dan zal je blij zijn dat het maar €149,00 is! Een gemiddelde pianoleraar kost €30,00 per les, met een snelle rekensom ben je dus €900,00 kwijt voor de 30 lessen die je krijgt. Met PianoPro betaal je maar €149,00 en hier krijg je nog eens een boel bonussen bij ook! 

Dan is er nog optie 2. Je kan het PianoPro Programma ook in termijnen betalen namelijk! Dan betaal jij een jaar lang maar €15,95! Dat is misschien een prettiger vooruitzicht dan in één keer 149,00 op te hoesten? Als jij besluit om in termijnen te betalen dan krijg je natuurlijk wel gewoon dezelfde toegang als wanneer je in één keer zou betalen! De eerste maand is zelfs maar €1,00! Hierna betaal je maandelijks het bedrag van €15,95.

Niet goed geld terug

Jij hebt 30 dagen om het PianoPro Programma uit te proberen! Vind jij het nou toch helemaal niks dan hoef je maar een mailtje te sturen en je krijgt je geld terug. Dit geldt ook voor wanneer jij in termijnen zou willen betalen. En zelf wanneer je maar €1,00 betaald voor de eerste maand!

Ook kan jij iedere maand opzeggen! Je loopt geen enkel risico dus als jij het eerst even uit wil proberen!

De ervaringen van de klanten

Natuurlijk zijn wij op zoek gegaan naar ervaringen van de deelnemers en wij stonden versteld van de positieve reacties. Écht iedereen kan en wil piano spelen en dankzij het PianoPro Programma is dat ook echt mogelijk! Hieronder vind jij een aantal ervaringen van voorgaande cursisten.

PianoPro-ervaring-1
PianoPro-ervaring-3
PianoPro-ervaring-2
PianoPro-ervaring-4

Conclusie over het PianoPro Programma

Als jij wil beginnen met piano spelen dan is PianoPro echt een aanrader! Als een van de grootste online Piano cursus aanbieder weet hij precies waar hij het over heeft en Steven legt je duidelijk en gemakkelijk uit hoe jij de oefeningen het beste uit kan voeren aan de hand van goede video’s. 

Ook het feit dat je in termijnen kan betalen vinden wij heel erg prettig! Misschien lijkt de prijs van de cursus wat hoog maar het is het echt driedubbel en dwars waard.

PianoPro maakt pianolessen niet alleen betaalbaar maar ook haalbaar en leuk om te doen. Dus oud of jong, beginner of herstarter. Als jij piano wil gaan spelen, start dan met het PianoPro Programma.

Heb jij een product wat je gereviewd wilt hebben? Neem contact met ons op via Review Insturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *